Korona Dans

Koreografiska Moduler. Foto: Maria-Thérèse Sommar

Koreografiska Moduler. Foto: Maria-Thérèse Sommar

Mitt namn är Elin Kristoffersson.

Jag är dansare, koreograf och producent och skapar soloföreställningar och performances i produktionsbolaget Korona Dans.

Korona Dans  startade 2009 i Stockholm och är sedan 2012 baserat i Härnösand i Västernorrlands län.

Korona Dans produktioner är ofta platsspecifika. Ibland tysta, ibland i samarbete med musiker eller andra artister. Jag tilltalas av idén med dans som dyker upp utanför scenerna, där människor är, gärna stor konst men utan stora åthävor.

 

Loop-Vaganza. Foto: Kerstin Stickler

Att dansa i tystnad har varit en stor inspirationskälla och hittills genererat två helt tysta solon, Ytspänning och I tystnaden är min hud inte längre mitt slut. Rörelse i tystnad ger en fantastisk spänning som suger in dansaren och publiken i en gemensam närvarobubbla.

Mina olika samarbeten med konstnärer, performanceartister, musiker, röstkonstnärer och andra artister har inspirerat och format Korona Dans produktioner. Och det är i ständig utveckling.

 

 

 

Foto: Andreas Näsholm

Känn hur den skälver. Foto: Andreas Näsholm

 

Jag söker ett avskalat rörelsespråk, kärnfullt och utan sentimentala undertoner. Men gärna starka känslor där det finns utrymme för det. Min ambition är att vara trogen mina idéer. Att se hur en idé tar form och kanske ett-två år senare blir en färdig föreställning är min drivkraft.

Elin Kristoffersson

 

 

 

english:

My name is Elin Kristoffersson and I am a professional dancer and choreographer. After several years in Stockholm I am now living in Härnösand, close to the beautiful high coast world heritage area in Mid-Sweden.

I produce and perform solo dance pieces through my business Korona Dans. Often site specific, sometimes in silence, sometimes in collaboration with musicians or other artists in various fields. My inspiaration is the poetry of universe and nature, architecture, art and human behaviour.

On this website you can find most of my recent productions. Welcome!

Elin Kristoffersson

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.